Ajankohtaista

Tuoreimmat uutiset

Suojeluskunnan ampuradan ympäristövaikutuksia selvitetään Lahdessa 16.5.2022
Lahden Uudenkylän alueella tutkitaan Suojeluskunnan ampumarataa vuoden 2022 aikana. Tutkittavalla alueella on metsää ja asuinrakennuksia. Ampumaradan maaperää ja pohjaveden laatua tutkitaan siltä varalta, että ampumatoiminnasta olisi ollut haittaa ympäristölle.
Lue lisää
Orijärven suljetulla kaivosalueella käynnistetään laajat ympäristötutkimukset 26.4.2022
Salossa sijaitsevan vanhan kuparikaivoksen ympäristössä tehdään näytteenottoa toukokuun alusta alkaen, aina syksyyn 2023 saakka. Aikaisempien tutkimusten perustella tiedetään, että suljetun kaivosalueen päästöt kuormittavat vesistöä.
Lue lisää
Maaperän ja pohjaveden puhdistamisen kestävyyden arviointimenetelmä KESYä tutkittiin opinnäytteessä 21.4.2022
Pilaantuneen maaperän ja pohjaveden puhdistamisessa pyritään kestävään ympäristöriskien hallintaan. Yksittäisen kohteen puhdistamisvaihtoehdoiksi on useita menetelmiä, joiden kestävyyttä voidaan tarkastella kestävyyden arvioinnin työkaluilla. Tuoreessa opinnäytetyössä on tarkasteltu KESYä kunnostusvaihtoehtojen vertailussa ja esitetty kehitysehdotuksia työkaluun.
Lue lisää
Pohjavesialueiden kokonaisvaltaiseen riskienhallintaan kehitettiin toimintamalli – mallin testaamisesta neuvotellaan 8.4.2022
Maaperä kuntoon- ja JASKA-päivillä esiteltiin maaliskuussa 2022 useita pilaantuneisiin alueisiin liittyviä kehittämishankkeita. Yksi hankkeista oli POAKORI 2 -hanke, joka yhdistää vesienhoidon ja pilaantuneiden maa-alueiden riskienhallintastrategian tavoitteita.
Lue lisää
Kiteen Villalassa tehdään vanhan kaatopaikka-alueen lisäselvityksiä 31.3.2022
Villalan vanhan kaatopaikan alueella tehdään vuonna 2022 pohja- ja pintaveden lisätutkimuksia. Tarkoituksena on tarkentaa kohteen paikallisia pohjavesiolosuhteita ja jätetäytön mahdollista vaikutusta pohja- ja pintavesiin.
Lue lisää
Opinnäyte vuosien 2016–2018 kokeiluhankkeesta: Hyvät lähtötiedot paransivat puhdistustuloksia 30.3.2022
Ympäristötekniikan opiskelija Matti Immonen on selvittänyt diplomityössään vuosina 2016–2018 toteutetun pilaantuneiden maa-alueiden kokeiluhankkeen tuloksia. Asiantuntijat pitivät tärkeänä, että demonstraatiokohteissa oli mahdollisuus kokeilla uutta menetelmää.
Lue lisää
Lisää uutisia
Julkaistu 9.12.2016 klo 13.01, päivitetty 3.7.2020 klo 11.04
  • Tulosta sivu